Kategorier

Betingelser

Alle alpakkaer fra Knapper Alpakka selges med kontrakt, stamtavle, veterinærattest og helsehistorikk hvis ikke annet er nevnt. Pakkepriser er vanligvis tilgjengelig.

Knapper Alpakka

Knapper Alpakka logo
Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Alpakka står vårt hjerte nær og vi er store alpakkaentusiaster! Vi lever sammen med alpakkaene våre i Våler i Solør i stille og harmoniske omgivelser, i en stille krok i bygda. Vi gjør et poeng av å behandle våre dyr med respekt for deres egenart slik at de blir rolige og får et godt liv. Du er velkommen på besøk!

Vårt avlsmål er langvarig finhet og vi ønsker at våre dyr skal ha så lite dekkhår som mulig.

Knapper Alpakka driver oppdrett av alpakka og på disse sidene presenterer vi våre alpakkaer og alpakkaer generelt. Vi vil tro at du er her også fordi du har noen spørsmål om alpakkaer, slik som "hvorfor skal man ha alpakka"? Vi vil forsøke å svare på, eller peke deg i riktig retning for at du skal få svar på, spørsmål du har om alpakkaen.

Vi er en av de aller første i Norge som startet opp seriøs avl av alpakka. I dag har vi en fargerik flokk av høy kvalitet, med noen av europas beste avlsdyr bestående av topp blodslinjer fra USA, Peru og Australia. Som en av de få har vi ikke importert fra Storbritannia/England ettersom bl.a. Mattilsynet anbefaler å ikke gjøre dette som et ledd i smittevern.

Vi i Knapper Alpakka importerte fargede Huacaya (uttales wa-kai-a) alpakkaer i 2008. 1. april sto de endelig på gården! Siden den gang har vi hatt ytterligere importer, blant annet fra Australia. Senere ble vi de første til å få suri-alpakkaer inn i Norge da vi importerte tre sommeren 2011 og de første til å importere fra USA i 2014. 

Alle dyrene leveres med kontrakt, stamtavle, full helsehistorikk og veterinærattest. Du får full oppfølging og kurs i alpakkahold om du ønsker det. Vi ønsker at våre dyr skal få best mulig start hos dere!

Vil du gjerne besøke oss og alpakkaene våre? Ring oss på 41002775 eller send epost til firmapost@alpakka.org

 

 

Postadressen vår er

  • Knapper Alpakka
  • Risåsvegen 71
  • 2436 Våler i Solør

Besøk oss gjerne på Facebook, Instagram og Twitter!

Søk i til salgs